Sainte-Maxime: de leukste badplaats aan de Cote d'Azur.

Sainte-Maxime is een mooi Provençaals stadje met een gastvrij karakter en een goed gevulde agenda, het hele jaar door. Rondom Sainte-Maxime liggen fraaie natuurgebieden, die zich uitstrekken van de Golf van Saint-Tropez tot aan de bosrijke heuvels van het bergmassief van Les Maures. De fijne, beschutte zandstranden liggen ten zuiden van het plaatsje. De winkelstraatjes, de markten en de idyllische jachthaven: alles in Sainte-Maxime ademt de authentieke sfeer van de Provence uit.

 

Activiteiten in Sainte-Maxime
In Sainte-Maxime worden het hele jaar door leuke evenementen georganiseerd zoals gratis concerten en shows in het Théâtre de la Mer, feesten ter ere van de beschermheilige van de stad, een kunstfestival in oktober en een kerstmarkt in december. Voor de sportievelingen zijn er in de omgeving van Sainte-Maxime meer dan voldoende mogelijkheden om sporten te beoefenen: tennis, mountainbiken, paardrijden en natuurlijk watersporten als jet ski, waterskien en duiken. In de heuvels nabij Sainte-Maxime bevindt zich een 18-holes golfbaan met schitterend uitzicht over de Middellandse Zee. Ook de kinderen zullen zich prima vermaken in de diverse speeltuinen en themaparken.

Strandvakantie in Sainte-Maxime
De stranden van Sainte-Maxime zijn zeer populair vanwege de ideale ligging: gericht op het zuiden en beschermd tegen de wind door de bergen. Zelfs de meest verwende strandliefhebber zal genieten van de stranden in de stad zelf en in de omgeving. De beste stranden zijn te vinden ten westen van Saint-Maxime, in het bijzonder bij La Nartelle. Na een heerlijk dagje zon, zee en strand is het goed toeven in het levendige centrum van Sainte-Maxime. De Promenade Simon Lorière biedt een prachtig uitzicht op Saint-Tropez en in het voetgangersdeel van de stad kunt u heerlijk rustig slenteren langs winkeltjes, restaurants en terrassen. Bij de oude stad staat de karakteristieke toren, La Tour Carrée, die in de 16e eeuw gebouwd is door monniken om de stad te beschermen tegen vijandige invallen. De toren is tegenwoordig een museum.