Het Mauresgebergte ontleent zijn naam aan het Provençaalse woord ‘maouro’, wat ‘donker’ betekent. Het gebied tussen Hyères en Saint-Raphaël is dan ook dicht begroeid met kastanje-, kurk-, eiken-, en pijnbomen.

Een rondrit leidt u door het ongerepte en verlaten gebergte. Het hoogste punt ligt op 780m, en de weg ernaartoe is soms erg steil en slingert vervaarlijk, maar het landschap is adembenemend.

Je komt er langs dorpjes als Collobrières, bekend om zijn kastanje confituur en marrons glacés (gekonfijte kastanjes), het 12de eeuwse kartuizerklooster ‘Chartreuse de la Verne’ en la Garde-Freinet, waar flessen kurken worden gemaakt. Vanuit het ambacht dorp Grimaud heb je een prachtig uitzicht over het massief en de kust. Ten noorden van Cannet-des-maures ligt de afgelegen Romaanse Abbaye de Thoronet.

In de omgeving: 6km

Meer In de omgeving

Aquascope

Beleef een onderwater avontuur, in een luchtbel boven de wereld van de zee.

Arbre et Aventure

Leeftijd van 5 tot 75 jaar. 2u30 avontuur, in de schaduw van dennen en kurkeiken. Met 400m looptouwen, aap bruggen, loopbruggen of Tarzan sprongen.

De Gorges du Verdon (Verdon Canyon)

Deze gigantische kloof in het landschap waar van men dacht door dat hij door goden was uitgehakt en waarvan de diepte varieert tussen 250 en 750 meter.

De Var

Met zijn aantrekkelijke mediterrane kust en zijn bijzondere achterland combineert het departement Var het beste van het Zuid-Franse landschapsschoon.