Deze gigantische kloof in het landschap waar van men dacht door dat hij door goden was uitgehakt en waarvan de diepte varieert tussen 250 en 750 meter.

De Gorges du Verdon is het spectaculaire resultaat van de eeuwenlange erosie door de rivier Le Verdon die zich een weg sleep door de Provençaalse kalk plateaus. De rivier bevloeit het stuwmeer van Sainte-Croix tot een amandelgroen water oppervlak van  2200 hectares aan de voet van vroegere bergdorpjes. De Corniche Sublime biedt schitterende uitzichten vanaf de linker oever  Het gehele landschap rond de Canyon valt onder het beheer van het Parc Naturel Régional du Verdon.

In de omgeving: 53km

Meer In de omgeving

Aquascope

Beleef een onderwater avontuur, in een luchtbel boven de wereld van de zee.

Arbre et Aventure

Leeftijd van 5 tot 75 jaar. 2u30 avontuur, in de schaduw van dennen en kurkeiken. Met 400m looptouwen, aap bruggen, loopbruggen of Tarzan sprongen.

Les Massif Maures

Het Mauresgebergte ontleent zijn naam aan het Provençaalse woord ‘maouro’, wat ‘donker’ betekent. Het gebied tussen Hyères en Saint-Raphaël is dan ook dicht begroeid met kastanje-, kurk-, eiken-, en pijnbomen.

De Var

Met zijn aantrekkelijke mediterrane kust en zijn bijzondere achterland combineert het departement Var het beste van het Zuid-Franse landschapsschoon.