Obertraun is een waar paradijs voor wandelaars en mountainbikers. De keuze is bijna oneindig! Een greep uit de zomeractiviteiten in en rondom Obertraun: Vissen, Duiken, Fietsen, (Berg)wandelen, Beachvolleybal, Boogschieten, Kajakken, Handgliden, Paragliden, Parachutespringen, Canyoning, Kegelen, Klimmen, Minigolfen, Mountainbiken, Raften, Paardrijden, Roeien, Zwemmen, Tennissen, Harlopen, Nordic walking en (Meerdaagse) survival en huttentochten. Daarnaast is de regio Salzkammergut jaarlijks gastheer van grote internationale evenementen.

Internationale evenementen

In mei is de Internationalen Sparkassen Hallstättersee Rundlauf, een halve marathon rondom de Hallstättersee en in juli is de Salzkammergut MTB trophy mountainbike marathon met 4000 deelnemers uit 30 landen. In augustus heeft Obertraun de Dachstein Extreme, extreme sporten in de bergen, bestaande uit vier disciplines (paragliden, hardlopen, zwemmen en fietsen) met een team van vier atleten.

Dachstein - het Vijfvingers uitzichtpunt

Het Vijf fingers uitkijkplatform biedt een adrenaline rush op het hoogste niveau. Dit is waarschijnlijk het meest spectaculaire uitkijkplatform in de Alpen en reikt uit als een hand op 400 m hoogte boven de afgrond. Elke vinger heeft zijn eigen snufje. In de eerste vinger kunnen toeristen een foto van zichzelf nemen in een barokke fotolijst, de tweede vinger heeft een glazen vloer zodat u een prachtige inkijk heeft in de gapende koof onder u, de derde vinger heeft een iets andere vorm en staat symbool voor de “vrijheid die de bergen bieden”, bij vinger nummer vier zit een gat in de vloer waardoor u naar beneden kunt kijken en in de vijfde vinger kunt u gratis door een telescoop kijken. ‘s Nachts is het geheel fabelachtig verlicht. Maar alleen al het tochtje met de kabelbaan vanuit Obertraun naar het uitzichtpunt is een belevenis op zich.

 

Kinderanimatie

In het zomerseizoen worden er voor kinderen diverse activiteiten georganiseerd. Een greep uit het aanbod:

  • Piratenfestijn
  • Ballonnenjacht
  • Waterpret
  • Circus
  • Kliederen en klodderen
  • Sport
  • Op reis
  • Jungle
zomer
zee
animatie