Dormio Resort Obertraun kent een schitterende omgeving. Obertraun ligt op 511 meter in een prachtig dal. Wij hebben de mooiste plaatsen en de leukste activiteiten voor u op een rijtje gezet.

Hallstatt Dachstein

Hallstatt Dachstein is een prachtig stuk landschap. U vindt hier het Vijf fingers uitkijkplatform. Dit is waarschijnlijk het meest spectaculaire uitkijkplatform in de Alpen en reikt uit als een hand op 400 meter hoogte boven de afgrond!
Adres: Winkl 34, Obertraun 4831, Oostenrijk

Obertraun badplaats

Hier vindt u een meer waar u heerlijk in kunt zwemmen in de zomer met het hele gezin. Naast het feit dat u hier heerlijk kunt zwemmen is het ook gewoon een prachtige plek. U kunt hier gratis parkeren en verder zijn er toiletten, kleedhokjes, speeltuinen en terrasjes aanwezig. Kortom, hier beleeft u in de zomer dé perfecte stranddag.
Adres: Obertraun 169, Obertraun 4831, Oostenrijk

Zoutmijnen

Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van het gebied zijn de zoutmijnen in hallein. Dit is de oudste zoutmijn ter wereld! 
Meer informatie..

Het bergachtige gebied waarin resort Obertraun ligt, leent zich uitstekend voor zowel een zomervakantie waarbij u een heerlijke duik kunt nemen in het meer bij het park als voor een wintersportvakantie. Dit prachtige gebied van Salzburg is in 1997 aan de UNESCO Werelderfgoedlijst toegevoegd, maar ook het culturele landschap van Hallstatt-Dachstein/Salzkammergut is toegevoegd aan deze lijst. 

Het UNESCO werelderfgoedverdag bestaat sinds 1972. Dit verdrag is bedoeld om cultureel en natuurlijk erfgoed, dat van unieke en universele waarde is voor de mensheid, beter te kunnen bewaren voor toekomstige generaties.  Landen die dit verdrag hebben ondertekend, hebben met elkaar afgesproken dat zij zich zullen inzetten voor identificatie, bescherming, behoud, het toegankelijk maken en het overdragen aan komende generaties van cultureel erfgoed binnen hun landgrenzen.    

Wat is er te doen?

Met een zelfgemaakt vlot, dat direct aan het strand bij Dormio Resort Obertraun gebouwd wordt, bereikt u na een korte rit langs de oostelijke oever het "Toni Bos".

In dit bos zijn veel attracties gebouwd voor speelse oefeningen zoals balans, concentratie en bevordering van de groepsdynamiek.
U kunt bijvoorbeeld een station boogschieten, een spinnenweb, een rocker, laag-V, trust oefeningen en nog veel meer verwachten.
Ervaar de aanwezigheid van de natuur, heel bewust.

Met het oog op "de honger te verslaan" kunnen bij de vuurplaats lokale Würtsel worden gegrild.

Dormio zorgt voor de lunch in de vorm van worstjes voor het grillen. Drankjes moeten worden georganiseerd door de deelnemers zelf.

Klimmen in Obertraun

U krijgt een les in beveiligingstechnieken, klimtechnieken, abseilen en klimmen om daarna af te sluiten met een kleine ronde 'Flying Fox'. U kunt heerlijk genieten van het mooie uitzicht van Obertraun. Uiteindelijk, na deze spannende activiteiten, heeft u weer vaste grond onder uw voeten. 

Ropes Course

De natuurlijke 'Ropes Course' is een unieke klimervaring op uitsluitend natuurlijke rotsen. Na een ontspannen wandeling van ongeveer 30 minuten bereikt u het mooie rotsachtige terrein.

Er zijn hangbruggen, kabelbanen, balanceerbomen, stroppen, touwschommels etc. Korte beklimmingen en abseilen maken deze RRC tot een onvergetelijk avontuur.
Alle benodigde apparatuur en klimmateriaal krijgt van uw gids.

De overdekte vuurplaats is perfect voor het grillen en barbecueën.

Canyons

Met het aanbod van meer dan 20 canyons vind Dormio afhankelijk van uw mogelijkheden en weersomstandigheden, de juiste tour.
Abseilen door watervallen, springen in de diepe plassen of glijden en drijven in het kristalheldere water. Dat is canyoning.

Bij een volledig dagprogramma kan Dormio met u twee verschillende canyons met verschillende karakters plannen.
Neopreenpak, zwemvesten en benodigde apparatuur is beschikbaar.

Teamwork

Een grappige taak voor elke leeftijdsgroep die van teamwork houdt is het maken van een echt vlot. Deelnemers maken met weinig materiaal onder deskundige leiding een ​​vlot. Vervolgens testen zij hun vlot op het water tijdens een proefvaart op stabiliteit.

Alle deelnemers worden voorzien van zwemvesten.De vlotbouw zal plaatsvinden op het meer nabij Resort Obertraun.

obertraun
obertraun
obertraun
obertraun
obertraun
obertraun
obertraun