Dormio Resort Obertraun

 1. 4 sterren resort
 2. Super gebied in zomer en winter
 3. Zwembad en wellness
 4. Direct aan Hallstáttersee
 

Obertraun in de wintermaanden

Obertraun

Dormio Resort Obertraun is een viersterren-plus resort in Oostenrijk, ten zuidoosten van Salzburg. Het resort bestaat uit 59 luxe chalets voor vier tot en met tien personen en heeft vele faciliteiten zoals een zwembad, fitness, wellness, een restaurant, een mini-market en een receptie.

Obertraun ligt zelf op 511 meter hoogte in een prachtig dal. Voor de wintersportliefhebber zijn er in de buurt diverse skigebieden. Vanuit Obertraun kunt u met een ruime panoramagondel omhoog naar Krippenstein. Hier bevindt zich ‘klein Alaska’, een immens groot en sneeuwzeker plateau met veel off-piste skimogelijkheden. In het dal heeft u ook nog eens een keuze uit tientallen kilometers aan langlaufloipes en winterwandelwegen. Een greep uit de wintersportmogelijkheden in en rondom Obertraun: Skiën, Rodelen, Sneeuwschoenwandelen, Langlaufen,Snowboarden, Schaatsen, Curling, Snow tubing, IJsstokschieten, Sleeën.

Ski Tours

Het Dachsteinmassief biedt ruime mogelijkheden voor ski tours voor zowel beginnelingen als ook voor de ervaren skiër. Onze ski-leraren verzorgen de complete tourplanning, leren u om te gaan met uw LVS-apparaat en kiezen een afdaling die het best past bij uw mogelijkheden en ervaring. Afdalingen in poeder- of fijnsneeuw worden daarmee een onvergetelijke ervaring.

Cursus voor onervaren skiërs

Bij uw eerste kennismaking met skiën maakt uw leraar u bekend en vertrouwd met het skimateriaal en te gelijkertijd krijgt u een intensieve training en leert u de do's en de don'ts in de omgang met sneeuwhellingen. U krijgt talrijke tips over hoe u zich het gemakkelijkst beweegt op de lange latten en u maakt al snel een mooie afdaling, een onvergetelijke herinnering.

 • Eenvoudige dagtouren
 • Kennismaking uitrusting
 • Tips and Tricks bij de afdaling
 • Verbeteren ski techniek
 • Kennis van sneeuw en lawinegevaren
 • Kennis van het reddingsapparaat
  De wintersportactiviteiten worden verzorgd door Outdoor Leadership

Skispullen huren

Bij Sportshop Feuerer KG kunt u alles huren wat u nodig heeft voor het skiën. Onder andere: skischoenen, skistokken, langlaufset, skihelm en meer. Sportshop Feuerer is dicht bij het resort, dus ver hoeft u niet te gaan. U huurt uw uitrusting en u hoeft dus niet alles mee te nemen in uw bagage. Gemakkelijker kan het dus niet!

 

Afstanden

Hallstatt 5 km
Gosau 20 km
Salzburg 75 km
Munchen 210 km
Wien 295 km
Amsterdam 1035 km

Skigebied overzicht

skigebied

Krippenstein

krippenstein

Drachstein Skigebied

Drachstein Skigebied
skiers