Kamermuziekfestival

Schiermonnikoog

Het Internationaal Kamermuziekfestival vindt in 2018 voor de veertiende keer plaats op Schiermonnikoog. Vanuit heel Europa komen liefhebbers van klassieke muziek naar Schiermonnikooog om concerten, documentaires, natuurexcursies, lezingen en openbare masterclasses bij te wonen. 

Meer dan 80 musici, van jong talent tot vermaard, komen in oktober naar Schiermonnikoog. Zij zullen klank en kleur geven aan de veertiende editie van het festival. Het publiek kan genieten van meer dan 30 concerten, ‘publiek ontmoet….’ sessies, natuurexcursies, lezingen, sterrenwandelingen en muziekdocumentaires.

De komende jaren staat het festival telkens in het teken van een andere stad. Als eerste is het de beurt aan Wenen, de geboorteplaats van twee ‘scholen’ die het muzikale leven in Europa onuitwisbaar hebben beïnvloed. Gedurende meer dan twee eeuwen kon je niet om Wenen heen, en nog altijd trekt de voormalige hoofdstad van het Habsburgse rijk pioniers die er hun expressie komen verfijnen.

De programmering graaft dan ook gretig in alles wat Wenen in de loop der tijd heeft geboden: Mozart, Beethoven en Schubert voor de periode voor en rond 1800, Brahms, Wolf en Mahler voor het midden en einde van de 19e eeuw, en Strauss, Korngold, Zemlinsky en Schoenberg voor de 20e. Daarnaast is er minder gekend repertoire van onder anderen Karl Weigl, Joseph Marx, en Robert Fuchs, die aan het Weense conservatorium vele muzikale geesten hebben gevormd.

Programma 2018
 

Kaarten zijn online te koop via het Internationaal Kamermuziek festival Schiermonnikoog