De Route du Soleil is dé populaire route naar Zuid-Frankrijk. Als je met vakantie naar het zuiden van Frankrijk wilt dan is de Route du Soleil een veel gekozen route.

Route du Soleil

Het is misschien niet de leukste route om via de Route du Soleil naar het zuiden van Frankrijk te reizen, maar het is wel de snelste manier om op je vakantiebestemming te komen. Lees alles over deze Route du Soleil.

Waar komt de naam Autoroute du soleil vandaan?

De Route du Soleil is waarschijnlijk wel de bekendste route als je met de auto door Frankrijk rijdt. Net als veel andere autoroutes in Frankrijk, die ieder hun eigen naam hebben, heeft de Route du Soleil op de A6 en A7 zijn naam te danken, omdat deze route naar de zongebieden in het Zuiden en Zuid-Oosten van Frankrijk leidt.

Van waar tot waar loopt de Route du Soleil?

Als je Frankrijk binnenkomt via België of Luxemburg en je rijdt richting Parijs zul je op een gegeven moment automatisch terechtkomen op deze route als je kiest voor de snelste weg naar Zuid-Frankrijk of Spanje. De Route du Soleil loopt namelijk van Parijs naar Marseille en is één van de drukst bereden routes in Europa.

Houd er wel rekening mee dat je op de Route du Soleil tol dient te betalen. De zogenoemde Péage kan behoorlijk oplopen als je de gehele route op de snelweg blijft rijden. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het type auto en het totaal aantal kilometers die rijdt op de Péage.

Lees het hele artikel