Alle parken van Go Parcs liggen bij beschermde natuur gebieden, zowel in Frankrijk als in Nederland. In Nederland is zelfs Schiermonnikoog tot mooiste natuur gebied benoemd!!

Prachtige natuurgebieden in eigen land

Nederland is een druk en dichtbevolkt land. Als je in de Amsterdamse Kalverstraat rondloopt of door de binnenstad Utrecht wandelt, kun je je nauwelijks voorstellen dat we ook rust, ruimte en natuur hebben. Maar het is er wel degelijk. Veel zelfs. Buiten de grote steden vind je volop mooie regio’s waar je aan de dagelijkse hectiek kunt ontsnappen en heerlijk uit kunt waaien. We zetten zes prachtige natuurgebieden in eigen land voor je op een rij

Schiermonnikoog (StrandResort Schier)

Schiermonnikoog is in zijn geheel een nationaal park. En terecht: het is een prachtig eiland met een gevarieerde natuur en veel ruimte en rust. Je vindt er acht landschapssoorten: de duinen, het strand, het bos, de kwelders en polders, het Wad, de Westerplas en het dorp. Elk hebben ze hun eigen karakteristieke flora en fauna. Je zult hier regelmatig konijnen en hazen zien oversteken, en op de zandbanken bij de vuurtoren kun je zeehonden spotten. Schiermonnikoog beschikt over een uitgebreid netwerk van paden waarop je heerlijk kunt fietsen en wandelen. Het grootste deel van het eiland is vrij toegankelijk, behalve in het broedseizoen.

Oostvaardersplassen

Toen de Flevopolder in 1968 droog werd gelegd, ontstond een prachtig ongerept terrein: de Oostvaardersplassen. Het werd ingezaaid met riet en verder liet men het met rust, waardoor het zich ontwikkelde tot een uniek moerasgebied. Je vindt er een grote diversiteit aan vogels, waarvan de zeearend waarschijnlijk de meest spectaculaire is (vooral als hij met gestrekte vleugels op de thermiek zweeft). Was je onder de indruk van De Nieuwe Wildernis? Dan moet je zeker een dag naar de Oostvaardersplassen gaan; de succesvolle film is hier namelijk opgenomen.